· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik ben Krik, Krik ben ik

 Reeks:

 

 Auteur:

 Hanna Kraan

 Aantal blz.

 165

 Illustrator:

 Mies van Hout

 ISBN:

 9789047703877

 Uitgever:

 Lemnsicaat

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 voorlezen

 Thema’s:

 dieren, verhalen, vriendschap, fantasie

 Prijs: €

 19,95

 

 

Dit boek is een bundeling van de verhalen uit 3 aparte boeken:
- Krik
- Domper, Krik en Melle
- De tuin van Krik
De eekhoorn Krik komt uit het bos (de boom waar hij in woonde werd omgezaagd) in een tuin wonen: daar woont Melle de Merel die de mooiste liederen kan zingen (dat vindt hij toch van zichzelf) en Domper de Pad die liever niet gestoord wil worden. Het is de tuin van de familie Keizer die twee kinderen hebben: Staartje en Petje noemen de dieren hen. In deze tuin beleeft Krik allerlei avonturen en merkt hij hoe erg hij op zijn vrienden Melle en Domper gesteld raakt. De vrolijke Krik leert hen allerlei spelletjes en zorgt ervoor dat ze samen veel plezier beleven in de tuin rond het huis!

Heerlijke voorleesverhalen met voor kleuters herkenbare situaties. De kleurrijke illustraties zijn pareltjes van schilderijen en expressieve prenten vol leven en emotie.
De verhalen bevatten heel veel grappige details zowel in woord als in beeld, met zin voor humor, eenvoudig verteld maar heerlijk poëtisch en mooi.
Mooi hoe de kinderen veel meer dan de volwassenen zien wat de dieren voor hen betekenen en voor hen soms doen; terwijl de nuchtere volwassenen zeggen dat dieren zoiets niet kunnen/doen bv. een leesboek dat in het gras lag in veiligheid brengen voor een regenbui, of voor de verjaardag van Staartje een zelfgemaakt cadeautje brengen....
Samen met de prachtige schutbladen en de kleurrijke illustraties vormt dit boek een zeer verzorgde uitgave, een ideaal geschenk.
Hanna Kraan ken je als auteur misschien van haar geweldige en geestige verhalen over de Boze Heks. Ook bij deze dierenverhalen over Krik bewijst ze haar vertelkunst.

 

Hilde Umans
april 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 april, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012