· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wallace & Gromit, Knettergekke
 Knutselconstructies

 Reeks:

 

 Auteur:

 Derek Smith

 Aantal blz.

 114

 Illustrator:

 Graham Bleathman

 ISBN:

 9789061698241

 Uitgever:

 De Harmonie

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Pieter van Oudheusden

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Wallace & Gromit Cracking Contraptions

 Manual

 AVI:

 9

 Thema’s:

 uitvindingen, knutselen, Wallace en Gromit

 Prijs: €

 19,90

 

 

Wallace, kaasliefhebber en uitvinder van de meest vernuftige machines, en zijn trouwe hond Gromit vormen een onafscheidelijk en hilarisch duo in de animatiefilms van Aardman. Samen beleven ze de gekste avonturen en bedenken ze de meest ingenieuze machines. Voor alle liefhebbers is er nu hun boek met Knettergekke Knutselconstucties. In dit boek kan je kijken hoe elke uitvinding er vanbinnen uitziet en ontdek je de werking ervan aan de hand van schitterende overzichtstekeningen met legende, foto’s (herkenbaar van de verschillende animatiefilms) en gedetailleerde technische beschrijvingen, voorzien van Wallace’ eigen aantekeningen.
Het boek start (na de inhoudstafel en een brief aan de uitgever) met een algemene beschrijving en een overzichtstekening van hun huis in West Wallaby Street 62. Een greep uit de verschillende voorgestelde en toegelichte ‘Knutselconstructies’: de werpwekker, zelfkleder, raket, jam-slingeraar, techno-broek, havermout-kanon, brei-o-maat, Preston de cyberhond, motor met zijspan, best brood bakkerij, ontbijtrobot, antipestvest, kerstkaart-o-maat, zuigwonder 525, shopper13, slaapgarant, topschopper, sneeuwpopper, tv-scoop, turbo-cafetaria,...
Het is geweldig om te zien hoe vernuftig de verschillende knutselconstructies in elkaar steken, aan welke kleinste details er allemaal gedacht werd en welke originele benamingen de onderdelen krijgen. Er is geen overkoepelend verhaal maar bij elke uitvinding of constructie wordt er bij de algemene beschrijving verteld wat de voorgeschiedenis is. Het boek vormt als het ware de extra’s bij een dvd, the making of.

 

Hilde Umans
december 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 maart, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012