· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het verhaal van Sky

 Reeks:

 Soulmates

 Auteur:

 Joss Stirling

 Aantal blz.

 375

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789020679113

 Uitgever:

 Abimo / Blossom Books

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Annemieke Groenhuijzen

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Finding Sky

 AVI:

 9

 Thema’s:

 bijzondere gaven, verhuizen, verliefd, dreiging

 Prijs: €

 14,95

 

 

Als klein kind is Sky achtergelaten langs de kant van de weg. Gelukkig heeft ze na een hele tijd adoptieouders gevonden die haar gelukkig hebben kunnen maken. Ze heeft dat vervelende stuk uit haar verleden goed weggestopt in haar geheugen. Wanneer haar kunstenaarsouders beslissen om een jaar van Engeland naar Amerika te verhuizen, gaat ze met tegenzin mee. Toch wil ze er het beste van maken. Ze maakt vrienden op school en raakt geïntrigeerd door de knappe maar wat onhandelbare Zed. Die ontdekt na een poosje dat Sky zijn zielsverwant is, maar Sky begrijpt niets van zijn uitleg. Volgens hem bezit ze speciale gaven, net als hij en zijn hele familie. Langzaam maar zeker begint ze hem te geloven. Net als alles duidelijk is, worden Zed en zijn familie bedreigd. Ongewild raakt Sky betrokken bij een gewelddadige afrekening. Ze zal diep in haar geheugen moeten graven om haar verborgen krachten weer boven te halen.

Wat begint als een gewoon liefdesverhaal raakt al snel in een stroomversnelling. De speciale gaven van Zed en zijn familie zorgen voor heel wat speciale effecten in dit verhaal. Sky is een boeiend personage dat langzaam openbloeit. Ze heeft immers een duister verleden dat ontward moet worden, en dat werkt intrigerend. Ondanks dat onzekere verleden dat ze meedraagt is ze een sterke persoonlijkheid, ook al beseft ze dat niet zelf. Het is Zed die haar laat ontdekken wat ze in haar mars heeft. Hun relatie is er eentje van vallen en opstaan, vol problemen maar toch vol genegenheid. Ook de relatie van Sky en haar adoptieouders, en de verhoudingen in de familie van Zed, tonen veel warmte en genegenheid. Ruzies ontstaan meestal uit bezorgdheid, zeker niet uit machtswellust of onbegrip. Dat maakt van dit verhaal een heel gevoelig verhaal, ook al zit het boordevol actie en intriges. Ook die zijn knap uitgewerkt en tonen een realistische dreiging.
Dit is een boeiend en aantrekkelijk avontuur, zowel voor de hoofdpersonages als voor de lezers. Spannend, boeiend en intrigerend. Achteraan in dit boek krijg je al een voorproefje van deel 2, wat alle lezers plezier zal doen.
Een aanrader voor de liefhebbers van actie, speciale gaven en romantiek.

 

Mik Ghys
januari 2012 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:13 januari, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012