· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De strijd

 Reeks:

 De Geestenjager

 Auteur:

 Joseph Delaney

 Aantal blz.

 326

 Illustrator:

 (omslag) Talexi Taini

 ISBN:

 9789026129520

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Kris Eikelenboom

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 The Spook’s Battle

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 heksen, het Kwaad, strijd

 Prijs: €

 14,95

 

 

Thomas Wachter – zevende zoon van een zevende zoon – is leerling van de oude Geestenjager Gregorius. Zij bereiden zich voor om ten strijde te trekken tegen een clan van heksen of beter: drie clans die zich willen verenigen om zo het Kwaad te doen opstaan uit de duisternis. Eerst moet Thomas de koffers die zijn moeder hem heeft nagelaten gaan ophalen bij hem thuis. Maar bij aankomst blijkt het huis overvallen en de koffers die in een met sterke spreuken beveiligde kamer stonden zijn verdwenen. Wat nu? De geestenjager helpen of achter de koffers aangaan?

Dit is het vierde avontuur van Thomas als leerling van de Geestenjager. Ook deze keer slaagt de auteur er in om het verhaal heel geloofwaardig te laten overkomen en de lezer mee te trekken in de donkere, angstaanjagende en weinig aantrekkelijke wereld waarin Thomas terechtkomt. Toch kan het niet gezegd worden dat dit verhaal erg griezelig overkomt. Geen bloederige taferelen, maar eerder een sinistere en duistere sfeer die heel subtiel en knap wordt gecreëerd.
De personages zijn gekend uit de vorige verhalen, al worden ze kort beschreven voor lezers die met dit verhaal instappen in de wereld van de Geestenjager. Toch is het bijna onontbeerlijk om de andere delen ook te lezen – de lezer zal het zich zeker niet beklagen – om de verschillende personages op hun juiste waarde te kunnen schatten. Net als in de vorige avonturen wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van Thomas. De lezer weet dus even weinig of even veel als Thomas die de onvoorspelbare handelingen van de oude Geestenjager ook niet altijd weet te plaatsen. Toch krijgt Thomas in dit verhaal een groter aandeel en wordt hij belangrijker. Zijn leertijd lijkt bijna voorbij.
Jammer voor de lezer die de vorige delen in een klein formaat en harde kaft heeft aangeschaft, want dit boek is – net als de heruitgave van de drie eerste delen – als soft-cover en in groter formaat uitgebracht.
De avonturen van deze leerling-geestenjager blijven boeien en zijn zeker een aanrader voor wie van echt enge verhalen houdt.

 

Pol Van Damme
januari 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 januari, 2012
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2012