· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Heen en weer naar de stad

 Reeks:

 Lannoo's lusboek

 Auteur:

 Tom Schamp

 Aantal blz.

 36

 Illustrator:

 Tom Schamp

 ISBN:

 9789020999433

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 verkeer, stad, ontdekken, fantasie

 Prijs: €

 17,99

 

 

De twee eerdere lusboeken van Tom Schamp, Otto rijdt heen en weer   (2007) en   Otto in de stad  (2008), waren reeds originele treffers waar je niet snel op uitgekeken raakte.
De combinatie van beiden maakt het kijk- en ontdekfeest nog waanzinniger. De twee boeken haken perfect in elkaar en vormen één groot vervoerverhaal over Otto die met zijn papa mee naar de stad mag. De trip wordt alsmaar drukker en drukker en onderweg is er héél veel te zien: gekke voertuigen, opvallende billboards met grappige teksten, kruisende wegen en drukke rotondes, allerlei figuren die ook op weg zijn, opvallende gebouwen, originele opschriften, een winkelcentrum, een museum, een dierentuin, ... ... ...
En als je op het einde denkt dat je alles gezien en ontdekt hebt, vergeet het. Want dan draai je het boek gewoon om en 'lees' je het op zijn kop verder, terug tot aan het begin. Tot Otto en zijn papa weer thuis zijn na een druk dagje uit.

Tom Schamp creëert een universum waarin het boeiend ronddolen is. Je ontdekt en zoekt en verbaast jezelf over zoveel details. De ironie en de absurde humor zetten zelfs de volwassenen aan tot zoeken en kijken. Vandaar dat dit boek ideaal is om knus en gezellig samen te ontdekken, kind en volwassene. Bij deze nieuwe (samengestelde) versie heeft de auteur er trouwens vele details en nevenplotjes aan toegevoegd.

 

Eric Vanthillo
november 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 november, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011