· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Allergie Survivalgids

 Reeks:

 survivalgids

 Auteur:

 Nico De Braeckeleer

 Aantal blz.

 141

 Illustrator:

 Josine van Schijndel

 ISBN:

 9789059327795

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 allergie, tips, weetjes

 Prijs: €

 11,95

 

 

Tegenwoordig zijn volgens deze gids ongeveer 1 op de 3 mensen allergisch, daarom dit boek vol weetjes en tips. Want je bent zeker niet de enige die een pilletje of een puffer nodig heeft om de dag door te komen.
Eerst verdiept de auteur zich in de vraag ‘Wat is allergie?’ waarbij hij het heeft over afweersystemen, allergenen en allergie vroeger en nu. Daarna gaat hij dieper in op enkele specifieke allergieën: allergische rinitis, astma, eczeem en voedselallergieën. Zo krijg je veel informatie, allemaal vlot en duidelijk, erg toegankelijk voor kinderen. Met af en toe een mopje en een quiz. Een getuigenis, een opsomming van bekende mensen met een allergie of astma en een overzicht van interessante websites sluiten het onderdeel voor jonge lezers af. Daarna volgt nog een hoofdstuk voor ouders en hulpverleners. Interessant maar zeer moeilijk leesbaar door de keuze van witte letters op een gele achtergrond. Jammer.
Dit boek bevat ook heel wat commentaar van kinderen met een allergie en ook heel wat tips. Interessant en duidelijk voor jonge lezers. Een handige gids waarmee je onmiddellijk aan de slag kan.

 

Mik Ghys
oktober 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 november, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011