· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wat je ziet, zit in je hoofd

 Reeks:

 

 Auteur:

 (samensteller) Jan Van Coillie

 Aantal blz.

 155

 Illustrator:

 Kristien Aertssen

 ISBN:

 9789059084254

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 poëzie

 Prijs: €

 19,95

 

 

Deze bundel bevat de 100 mooiste en leukste gedichten voor kinderen die verschenen tussen 2000 en 2010. Eerder verschenen de bloemlezingen ‘Ma, er zit een dichter in mijn boom’ (1983), ‘Kom maar dichter’ (1990) en ‘De dichter is een tovenaar’ (2000), die ook telkens 10 jaar kinderpoëzie bundelden.
De gedichten werden opgedeeld in zeven thema’s, die nauw aansluiten bij de leefwereld van kinderen: gevoelens en gedachten, familie, school, natuur, dieren, sterke verhalen en slapen gaan. De samensteller grasduinde in de laatste 10 jaar kinderpoëzie en vond meer dan voldoende mooie en aantrekkelijke gedichten van bekende en minder bekende dichters. Hij verzamelde alles in deze overzichtelijke bundel. Achteraan in het boek vind je een lijst met alle geciteerde auteurs en ook nog een trefwoordenlijst.
De lay-out van het boek is luchtig en aantrekkelijk. De vele illustraties van Kristien Aertssen sluiten mooi aan bij de thema’s van de gedichten. Daardoor is dit een boek om te koesteren, om af en toe even vast te nemen, wat te lezen en te genieten. Om oude bekenden tegen te komen en nieuwe ontdekkingen te doen. Maar vooral voor jong en oud!

 

Mik Ghys
oktober 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 oktober, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011