· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Blind date

 Reeks:

 Edge

 Auteur:

 Meg Cabot, Kim Harrison, Michele
 Jaffe, Stephenie Meyer, Lauren Myracle

 Aantal blz.

 269

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789022326381

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Engels: Ann Van Dyck

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Prom Nights from Hell

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 dansfeest, gevaar, vampiers, dood

 Prijs: €

 16,95

 

 

Deze bundel bevat 5 korte verhalen waarin de liefde voor gevaarlijke situaties zorgt. Of het nu door geheime wensen komt, of door de aanwezigheid op het schoolbal, de liefde kan dodelijk zijn, of net voor heel speciale verrassingen zorgen.
In het eerste verhaal krijgt Mary, de dochter van een vampierdoder, onverwacht hulp bij het doden van de superaantrekkelijk vampier Sebastian Drake en raakt zo verliefd op haar onverwachte helper.
Het tweede verhaal vond zijn inspiratie bij ‘The Monkey’s Paw’, een verhaal waarin een echtpaar drie wensen mag doen, met vreselijke gevolgen. Ook hier loopt het mis wanneer Frankie, die verliefd is op Will, op bezoek gaat bij de waarzegster Madame Z. Ze krijgt er een bijzondere corsage mee, die haar recht geeft op drie wensen. Die veranderen haar leven in een hel.
In het derde verhaal laat Madison zich verleiden door Seth, die een maaier blijkt te zijn. Ze verongelukt, is dood, maar door het afrukken van een magische steen kan ze zich weer onder de levenden begeven. Maar hoe lang?
Het vierde verhaal gaat over Miranda, die ontdekt dat ze superkrachten heeft. Daardoor kan ze een meisje redden uit de handen van haar ontvoerders. En het is niet zomaar een meisje…
In het laatste verhaal probeert de demonische Sheba het schoolbal te laten mislukken door iedereen zich ellendig te laten voelen. Ze zet iedereen tegen elkaar op maar ondervindt na een poosje problemen. Er loopt immers een halfengel rond die al haar werk weer ongedaan maakt. Kan ze zijn goedheid weerstaan?

5 Korte verhalen vol speciale personages. Er is vooral veel verliefdheid die bedreigd wordt door menselijke en bovenmenselijke krachten. De verhalen zijn spannend, griezelig en buitengewoon, overgoten met een romantisch tintje. De karakters worden raak getypeerd en krijgen de diepgang die ze nodig hebben om het korte verhaal geloofwaardig te maken. Wat er ook voor verschrikkelijks gebeurt, de romantiek lijkt alles te overstijgen. Ook al kan het daardoor slecht aflopen.
Een aantrekkelijke verhalenbundel voor alle liefhebbers van bovennatuurlijke personages en romantiek.

 

Mik Ghys
juli 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:29 augustus, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011