· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Vampiervirus

 Reeks:

 

 Auteur:

 Nico De Braeckeleeer

 Aantal blz.

 114

 Illustrator:

 (omslag) Bruno Dermaux

 ISBN:

 9789079552429

 Uitgever:

 Kramat

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 7

 Thema’s:

 vampiers, blindheid

 Prijs: €

 12,95

 

 

Lennert laat zijn blinde vriend Ilian water drinken uit een bron die zogezegd genezende krachten zou hebben. Maar Ilian verandert door het water stilaan in een vampier. Lennert ontdekt dat de mensen uit hun dorp één voor één allemaal veranderen in vampiers. Hij gaat op onderzoek en ontdekt een oude legende die verhaalt over een vampier die begraven ligt naast de bron waaruit zijn vriend gedronken heeft. Hij graaft de kist op en vindt de oervampier, maar als hij later terugkeert om definitief een einde aan de vampier te stellen, blijkt die verdwenen. Kan Lennert zijn dorp nog redden?

Ilian is een jongen die vanaf zijn geboorte blind is. Door het drinken van het bronwater, kan hij de dingen en mensen om hem heen waarnemen zonder ze echt te zien. Hij krijgt er een soort nachtzicht door.
Het verhaal wordt door de auteur verteld, eerst vanuit het standpunt van de blinde Ilian. Eens die volledig in een vampier is veranderd, verplaatst de auteur zijn aandacht naar Lennert en vertelt het verhaal verder vanuit diens standpunt.
Een vampierenverhaaltje van dertien in een dozijn. Niks bijzonders of origineels. Het blind zijn van Ilian is het enige bijzondere. De verschillende personages blijven ook oppervlakkig beschreven. Alleen de ‘actie’ geeft wat vaart aan het verhaal.
Er lopen en vliegen vampiers rond maar er is weinig te griezelen of te ‘bibberen’ in dit weinig spectaculaire verhaal.

 

Pol Van Damme
april 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 mei, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011