· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Konijntjesbrood

 Reeks:

 

 Auteur:

 André Sollie

 Aantal blz.

 40

 Illustrator:

 André Sollie

 ISBN:

 9789045112046

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 sprookje, zwangerschap, verlangen, fantasie

 Prijs: €

 14,95

 

 

In het paleis heerst grote  vreugde. Want de koningin is in blijde verwachting van haar eerste kind. Maar al snel wordt de vreugde overschaduwd door een groot verdriet. Want de koningin wil een wit konijntje en de koning een eekhoorn met een rode staart.
Zij ruziën, bekvechten, mokken en wensen hun eigen wens.
Tot de koningin bevalt...

Sollie schreef en illustreerde dit eigentijdse sprookje vol fantasie over de grote kinderwens. Zijn personages zijn van vlees en bloed en herkenbaar in al hun menselijkheid. Elk heeft zijn wens en zijn grillen.
Het verhaal bouwt zich gestaag op naar een verrassend einde.
Tekst en illustraties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen plaatjes bij praatjes, of omgekeerd. Maar een poëtisch geheel vol romantiek en fantasie.
De poëtische tekst vat de essentie in ritmische zinnen en een beeldrijke taal. Terwijl de prenten vrij associëren op het verloop en het thema.
Hierin verkent Sollie weer nieuwe wegen met combinaties van ruwe verfstreken en vrije collages. Elke prent is het resultaat van een doorgedreven compositie die je aanspreekt op je emotie en je verbeeldingskracht. Knap hoe een auteur/illustrator herkenbaar is in zijn persoonlijke stijl en zich toch weer weet te vernieuwen. Die zoektocht leidt naar een hoogst aantrekkelijk en kunstzinnig prentenboek dat helder is en zowel groot als klein zal aanspreken.

Vandaar, voor allebei, een terechte aanrader.

 

Eric Vanthillo
april 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 mei, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011