· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De zwarte steen

 Reeks:

 De Verborgen Vallei, deel 2

 Auteur:

 Miki Monticelli

 Aantal blz.

 344

 Illustrator:

 Silvia Fusetti, Silvia Bigolin

 ISBN:

 9789054616276

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Versis

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Il Pietra Nera

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, magie, vriendschap, bedrog, gevaar

 Prijs: €

 17,95

 

 

Cornelia volgt nog steeds een opleiding om al de magie die ze in zich heeft als fee te leren gebruiken. Ondertussen komt de Boosdoener steeds dichter bij de verstopplaats van de Zwarte Steen die alle magie opgeslorpt heeft. Cornelia weet dat de Boosdoener haar nodig heeft om aan de steen te geraken, maar toch studeert ze ijverig door. Haar vrienden steunen haar zoveel ze kunnen maar de dreiging rondom hen neemt toe. Cornelia vindt een oude bekende terug maar zal vreselijk ontgoocheld worden wanneer blijkt dat ze haar vertrouwen schonk aan een verkeerde persoon. Is ze sterk genoeg om haar plannen uit te voeren?

Deze opvolger van ‘Het magische boek’ neemt je weer mee naar een magische wereld die verstopt zit in onze hedendaagse wereld. Alles wijst erop dat Cornelia de belangrijke taak heeft de magie in de wereld te redden, maar er moeten heel wat opofferingen gebeuren en levensgevaarlijke situaties doorstaan, vooraleer blijkt dat Cornelia op de goede weg is. En het is nog niet afgelopen…
De personages zijn al bekend uit het vorige boek en spelen perfect hun rol. Hun karakters waren al duidelijk en blijven doorheen dit avontuur hetzelfde. Behalve bij degene die het grote bedrog heeft gepleegd. De boosdoener die zijn ware gelaat toont zorgt voor een kantelpunt in het verhaal. Heel wat puzzelstukken vallen op hun plaats, heel wat mysteries raken opgelost, een deel van de geheimzinnigheid verdwijnt. Maar er blijven nog genoeg mysteries over om voor een spannend vervolg te zorgen. Gelukkig zit er ook wat humor in het verhaal, daar zorgt de immer pratende Maan wel voor.
Een spannend magisch verhaal dat je benieuwd maakt naar het vervolg.

 

Mik Ghys
februari 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 maart, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011