· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De tuin van Krik

 Reeks:

 

 Auteur:

 Hanna Kraan

 Aantal blz.

 98

 Illustrator:

 Mies van Hout

 ISBN:

 9789047703204

 Uitgever:

 Lemniscaat

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5 (voorlezen)

 + 7 (zelf lezen)

 Originele titel:

 

 AVI:

 6

 Thema’s:

 vriendschap, avontuur, dieren

 Prijs: €

 13,95

 

 

Krik de eekhoorn, Melle de merel en Domper de pad wonen samen in een mooie tuin. Er is altijd wel iets leuks te doen, daar samen in de tuin. Soms komen de 2 kinderen, Petje en Staartje, die in het huis bij de tuin wonen ook buiten spelen en dan moet Krik zich met zijn vriendjes verstoppen.

Hanna Kraan bewijst hier eens te meer haar vertelkunst: prachtig, sfeervol verhaal  om voor te lezen. De verschillende hoofdstukken bouwen spanning op en zitten vol  humor maar tonen ook realistische en herkenbare situaties. Het leuke aan het ‘vermenselijken’ van de dieren die de hoofdpersonages vormen is dat kinderen ook meteen in het verhaal zitten. Af en toe is het ook genieten van het filosoferen met de dieren: een bordje bij Domper aan de deur waarop staat ‘ voor 12u niet storen’ en  ‘na 12u niet storen’. Heerlijk toch?
Door wat de dieren allemaal samen doen (liedjes zingen, springen over dennenappels, verdwalen in de mist, de merel met een schorre stem) blijkt eens te meer dat met vrienden alles een avontuur is, zonder dat de auteur moraliserend of belerend wordt.
Dit is het derde verhaal over de eekhoorn Krik. Een ander verhaal over Domper, Krik en Melle vind je hier. Van diezelfde auteur zijn er ook nog de geweldige boeken over de boze heks met de verzamelbundel ‘Hier is de boze heks’ als absolute topper!

 

Hilde Umans
februari 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 maart, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011