· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het alles-over-spoken boek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Eindredactie: Andrea Mills

 Aantal blz.

 93

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789054616481

 Uitgever:

 BakermatBaeckens Books

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Guy Brugmans

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Haunted!

 AVI:

 

 Thema’s:

 geesten, spoken, monsters, raadsels

 Prijs: €

 17,95

 

 

In vier grote onderdelen worden allerlei vreemde fenomenen, waarnemingen, foto’s, mysteries, spoken en monsters onder de aandacht gebracht. Elk onderwerp uit zulk onderdeel wordt op een dubbele pagina belicht aan de hand van foto’s en illustraties bij een grote hoeveelheid tekst. ‘Doctor Twijfelaar’ die het boek ook inleidt, geeft hier en daar zijn persoonlijke mening over het behandelde onderwerp. Een verklarende woordenlijst en register sluiten het boek af.

Wie opzienbarende verklaringen verwacht in dit boek komt bedrogen uit. Het boek is nergens griezelig of angstaanjagend. De samenstellers hebben enkel een aantal onverklaarbare zaken, gekende fenomenen en tot de verbeelding sprekende wezens bij elkaar gezocht en van een commentaar voorzien. Voor de meeste van deze zaken houdt men het bij een korte uitleg waarover het gaat, maar men geeft slechts hier en daar een verklaring of weerlegging.
Er valt bijzonder veel te lezen in dit boek. Jammer genoeg zijn een groot aantal tekstjes in erg kleine letter opgemaakt tegen een donker gekleurde of zwarte achtergrond, wat het lezen ervan niet vergemakkelijkt. Als de tekst zelf dan ook nog in de achtergrondkleur gedrukt staat wordt het helemaal moeilijk.
Vele foto’s en illustraties zijn ook onscherp, wazig of ‘ouderwets’ om de bevreemdende sfeer te versterken.
Het boek is mooi verzorgd uitgegeven. Leuk om in te bladeren, te kijken en hier en daar iets te lezen over zeer uiteenlopende geheimzinnige figuren en fenomenen.

 

Pol Van Damme
december 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 januari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011