· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Hocus Pocus Appelmoes

 Reeks:

 

 Auteur:

 Eva Jans, Flora Mariën

 Aantal blz.

 159

 Illustrator:

 Bart De Keyzer

 ISBN:

 9789044814057

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 2

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 poppenspel

 Prijs: €

 13,95

 

 

Dit boek bevat een verzameling poppenspelen voor kleuters. De thema’s die aan bod komen volgen het schooljaar, zodat je telkens kan inpikken op de actualiteit. Per thema is er telkens een poppenspel voor de jongste kleuters (2- en 3-jarigen) en een voor de oudere kleuters (4- en 5-jarigen).
Per poppenspel krijg je een korte inhoud, een opsomming van de gebruikte poppen en het materiaal dat je nodig hebt. Daarna krijg je het spelverloop helemaal uitgeschreven. De dialogen zijn duidelijk en vlot uitgewerkt en cursief staan de regie-aanwijzingen voor het spel. Hier en daar staat een sterretje in de tekst, daar wordt reactie verwacht van de kijkers.
Heksen, clowns, Jan Klaassen en Sinterklaas komen allemaal aan bod in deze bundel. Het zijn personages die tot de verbeelding spreken en kleuters zeker kunnen boeien. Na elk poppenspel is er ook nog een verwerkingstip: knutselwerk of een bezoekje aan bvb. De kinderboerderij.
Dit boek biedt een mooie verzameling poppenspelen die kleuterleid(st)ers onmiddellijk kunnen gebruiken. Door de volledig uitgewerkte scenario’s en de praktische tips kan je immers onmiddellijk aan de slag.

 

Mik Ghys
december 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010