· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wolfling

 Reeks:

 

 Auteur:

 Di Toft

 Aantal blz.

 332

 Illustrator:

 (omslag) Martin Simpson

 ISBN:

 9789044326963

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Valérie Janssen

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Wolven

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 anders zijn, avontuur, vriendschap

 Prijs: €

 14,95

 

 

Nat krijgt van zijn opa een hond. Maar het dier dat ze bij de boer te zien krijgen, ziet er erg raar uit. Toch wil Nat hem graag meenemen, hoewel zijn grootouders en zijn moeder niet erg enthousiast zijn. De boer is tevreden dat hij van het beest verlost is, ook al twijfelt de boerin of ze wel het juiste gedaan hebben. Want de hond is niet zomaar een hond, het is een gedaanteverwisselaar, een speciaal soort weerwolf, de laatste in zijn soort. Nat ontdekt al snel dat zijn hond Woody soms in een jongen verandert, wat voor heel wat problemen zorgt. Want Woody wordt al jaren gezocht door enkele wetenschappers die speciale plannen hebben met hem. En nu zijn ze hem weer op het spoor…

Dit spannende avonturenverhaal zit vol verrassingen, want het gedrag van Woody is erg onvoorspelbaar. Zelf heeft hij zijn gedaanteverandering nog niet onder controle, maar hij oefent om er beter in te worden. Want in sommige situaties is het handiger om een mens te zijn. Het is wat raar dat de wetenschappers Woody drie jaar uit het oog verloren zijn en hem nu zo snel kunnen terugvinden, maar dat maakt het natuurlijk niet minder spannend. Door die voortdurende dreiging krijgt het verhaal veel vaart en wordt de lezer meegesleurd in de wilde avonturen van Woody en Nat. Daar komt nog een onverbeterlijke pestkop bovenop, die het geheel nog wat erger maakt. De personages komen allemaal mooi afgelijnd in beeld en hebben een duidelijke rol in het verhaal.
Spannend, boeiend en geregeld ook erg grappig. Puur leesplezier, waar duidelijk nog een vervolg op zal komen, want Woody’s belevenissen zijn nog niet afgelopen.

 

Mik Ghys
november 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 november, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010