· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!)

 Reeks:

 Hoe overleef ik ..

 Auteur:

 Francine Oomen

 Aantal blz.

 187

 Illustrator:

 Annet Schaap

 ISBN:

 9789045111179

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vriendinnen, reis, ouders, verliefdheid, tips

 Prijs: €

 12,95

 

 

Rosa gaat met haar vader en enkele vrienden op vakantie naar Marokko. Een oude landrover, woestijn, dromedarissen, couscous, zon: alle ingrediënten voor een leuke vakantie zijn er. Maar het contact tussen Rosa en haar vader is niet optimaal. Zij heeft hem na de scheiding nog maar weinig gezien. En hij is niet echt vrolijk, integendeel. Hij is gewoon chagrijnig en om het minst slecht gehumeurd. Wat is er aan de hand?

Dit is het dertiende boek van de ‘Hoe overleef ik’-reeks waarin Rosa haar belevenissen en gemoedstoestanden uitgebreid uit de doeken doet. Dat is in dit boek niet anders. Tussendoor krijgt de lezer een aantal tips mee om bepaalde situaties mogelijk te kunnen beheersen. Daarnaast wordt een beeld gegeven over hoe het er in de Marokkaanse maatschappij aan toe gaat.
De auteur hanteert zoals in de vorige verhalen alle moderne communicatieberichten, zoals SMS, internet en e-mail. Samen met dagboeknotities  van Rosa en verhalende stukjes krijgt de lezer een samenhangend verhaal voorgeschoteld. Een normaal mens zou zich zulke vakantie absoluut niet wensen, want er overkomt Rosa en haar vrienden zoveel dat je nooit meer op vakantie zou willen vertrekken. Maar uiteraard is het de auteur net te doen om al deze situaties aan bod te laten komen zodat ze er een aantal tips kan naast plaatsen of de lezers kan informeren over bepaalde zaken.
Luchtig, op maat van tienermeisjes geschreven. Die zullen weer helemaal mee zijn met de avonturen van Rosa.

 

Pol Van Damme
oktober 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 november, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010