· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De verschrikkelijke verhalen van de
 Vrouw in het Wit

 Reeks:

 

 Auteur:

 Chris Priestley

 Aantal blz.

 223

 Illustrator:

 David Roberts

 ISBN:

 9789049924300

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Ellis Post Uiterweer

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Tales of terror from the Tunnel’s Mouth

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 griezelen, korte verhalen

 Prijs: €

 16,95

 

 

Wanneer Robert na een vakantie met de trein naar Londen moet vertrekken, krijgt zijn stiefmoeder een naar voorgevoel. Maar Robert laat zich niet afschrikken, hij vindt die voorgevoelens van zijn stiefmoeder belachelijk. Onderweg dommelt hij even in. Als hij wakker schrikt, staat de trein stil, slapen al zijn medereizigers en zit tegenover hem een deftige vrouw. Zij begint een praatje met hem en omdat hij geen zin heeft om te slapen, vertelt ze hem enkele bizarre verhalen. Robert leeft sterk mee met die verhalen en voelt dat er altijd iets mysterieus op de achtergrond aanwezig is. Ondertussen stelt hij zich vragen over zijn situatie. Waarom is alles zo stil? Waarom worden zijn medereizigers niet wakker? En waarom wil de vrouw in het wit dat hij gaat slapen?

Opnieuw vertelt deze auteur enkele bizarre verhalen die onderdeel uitmaken van een kaderverhaal. Samen met Robert voel je de spanning stijgen, vooral ook omdat de verhalen stuk voor stuk onrustwekkend zijn en steeds met de dood te maken hebben. Het personage van de vrouw in het wit wordt erg mysterieus voorgesteld, geheimzinnig en een tikkeltje luguber. Je weet als lezer al snel dat het gevaar van haar kant moet komen, maar weet niet wat ze voor Robert en de lezers in petto heeft. Ze zorgt in ieder geval voor beangstigende griezelverhalen waar Robert, en ook de lezer, toch telkens even van moet bekomen.
De formule van korte verhalen binnen een kaderverhaal heeft deze auteur al met succes gebruikt. Ook ‘De verschrikkelijke verhalen van oom M.’ en ‘De verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip’ waren spannende griezelboeken, waarbij die tweede titel zelfs bekroond werd met een Vlag en Wimpel 2010.

 

Mik Ghys
oktober 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 oktober, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010