· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Anna eet graag fruit (vertelplaten)

 Reeks:

 vertelplaten

 Auteur:

 Kathleen Amant

 Aantal blz.

 13

 Illustrator:

 Kathleen Amant

 ISBN:

 9789044813760

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 fruit, kamishibai

 Prijs: €

 25,00

 

 

Anna gaat samen met mama naar de markt. Ze hebben fruit nodig om smoothies te maken. In de fruitkraam is er veel fruit. Anna mag de appels kiezen en de bananen. Mama kiest de sinaasappels en de aardbeien. Dan mag Anna betalen en gaan ze naar huis. Daar beginnen ze in de keuken het fruit te snijden om het in de blender te doen. Die maalt al het fruit klein. Wanneer de smoothies klaar zijn, schenkt mama ook een glas in voor opa, die net lekkere kersen heeft gebracht.

Stap voor stap leer je welk fruit Anna nodig heeft voor haar lekkere smoothie. Op de markt wordt het fruit gekozen en thuis wordt het gesneden en tot smoothie verwerkt.
Door de eenvoudige en duidelijke illustraties zijn de handelingen van Anna heel herkenbaar. Daardoor sluit dit verhaal perfect aan bij het dagelijks leven van een kleuter.

Deze vertelplatenversie maakt het mogelijk om dit verhaal gemakkelijker te vertellen aan een groep. De grote prenten zijn sfeervol en duidelijk en tonen alles wat de voorlezer kan lezen op de achterkant van de platen. De vertelplaten op A3 formaat passen in de kamishibai, een houten verteltheatertje, en kunnen al vertellend verschoven worden. Het publiek nestelt zich voor de vertelkast en geniet zo van de tekeningen terwijl de verteller het verhaal kan lezen op de achterkant. Een erg leuke variant op voorlezen, ideaal in de klas.

 

Mik Ghys
oktober 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 oktober, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010