· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Assertivi – Tuttifrutti

 Reeks:

 

 Auteur:

 Siska Goeminne

 Aantal blz.

 121

 Illustrator:

 Eric Bouwens

 ISBN:

 9789059083455

 Uitgever:

 Davidsfonds/infodok

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 assertiviteit

 Prijs: €

 16,50

 

 

Hoe kom ik van mijn spreekangst af? Hoe leg ik sneller contact? Hoe pak ik mijn verlegenheid aan? Hoe kom ik op voor mijn mening? …
Op al deze en nog meer vragen tracht dit boekje een antwoord te geven in tien hoofdstukken waarin situaties worden beschreven, jongeren zelf aan het woord komen en tips worden gegeven hoe je het kan aanpakken om ‘uit je schulp’ te kruipen. Heel veel illustraties maken het boekje kleurrijk en luchtig. De lezer kan zelf een aantal testjes uitvoeren en zelfs invullen in het boek. Teksten staan dikwijls in gekleurde blokken. Titels en tussenkopjes staan opvallend vet en in kleur.

Dit boekje is een soort handleiding voor jongeren die zich als een ‘grijze muis’ in een groep voelen.
De geschetste situaties zijn zeker herkenbaar. Door jongeren zelf aan het woord te laten, vergroot de herkenbaarheid nog meer.
De aangebrachte tips zijn zeker haalbaar en beginnen erg klein. Verder in het boekje gaan de tips telkens een stapje verder om de lezer over te halen beter voor zichzelf op te komen en een eigen mening of idee naar voren te durven brengen zonder te beginnen stotteren of blozen..
Net voor diegenen die niet direct iemand anders hebben om zich aan op te trekken of die hen een duwtje in de rug geeft, kan dit boekje een oplossing bieden. Je hebt niemand anders nodig als je dit boekje leest. Je kan zelf enkele testjes uitvoeren om te leren naar jezelf te kijken of over jezelf na te denken.
Er staat heel wat tekst in het boekje maar door de frisse lay-out en de vele illustraties komt het boekje niet belerend of saai over.
Voor iedereen de moeite waard, want iedereen kan wel één of andere tip gebruiken om correct over te komen bij anderen.

 

Pol Van Damme
oktober 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 oktober, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010