· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Time-out

 Reeks:

 

 Auteur:

 Dolf Verroen, Hanneke de Jong

 Aantal blz.

 126

 Illustrator:

 (omslag) Shutterstock

 ISBN:

 9789025856335

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 zoektocht, familie, mailen

 Prijs: €

 13,95

 

 

Als Roos-Anne op televisie haar bijzondere achternaam ziet bij een documentaire over een kunstenaar, stuurt ze een mailtje naar die man met de vraag of hij misschien geen familie van haar is. Want Roos-Anne leeft alleen bij haar moeder en die vermijdt het onderwerp ‘familie’ ten allen tijde. In eerste instantie reageert de kunstenaar heel erg afwijzend, maar toch blijkt hij geïnteresseerd en langzaamaan groeit er voorzichtig een band tussen Roos-Anne en de kunstenaar. Tot haar moeder erachter komt. Die verbiedt Roos-Anne elk contact. Dat is echter olie op het vuur gooien…

In de 21ste eeuw is het ‘dagboekverhaal’ veranderd in een e-mail – verhaal. Beide auteurs slagen erin om levensechte personages uit te werken via deze e-mailberichten die ze elkaar sturen. De hunkering van Roos-Anne om familie te vinden is groot en daardoor is ze vastbesloten te achterhalen of de kunstenaar mogelijk haar opa kan zijn. Diens beslist afwijzende toon in zijn eerste mails, brengen Roos-Anne echter niet van haar stuk.
Doorheen de mails leert de lezer ook de relatie kennen tussen Roos-Anne en haar moeder en zal Roos-Anne ook eindelijk de waarheid vinden achter de afwerende houding van haar moeder als Roos-Anne vragen stelt over familiezaken.
Boeiend verslag via een e-mail – verhaal over de zoektocht van een tienermeisje naar haar ‘roots’, waarbij zij uiteindelijk een beslissende stap zet voor haar verdere leven.

 

Pol Van Damme
september 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 september, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010