· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De geheime gang

 Reeks:

 

 Auteur:

 Danielle Dergent

 Aantal blz.

 250

 Illustrator:

 (omslag) Mediacombo

 ISBN:

 9789022325049

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 magie, heksen, avontuur, verliefdheid,

 vriendschap

 Prijs: €

 14,95

 

 

De heks Azenor komt Imke, Fien en Steven om hulp vragen want de Driehoektijd – waar heden, verleden en toekomst samenkomen en kunnen veranderen – is in gevaar. Als de Duistere Kracht de macht grijpt, is zelfs de hele wereld in gevaar. De jongeren bieden hun hulp aan maar weten niet dat ze zelf in moeilijkheden kunnen geraken. Zeker niet als blijkt dat een meisje uit de Driehoektijd verliefd wordt op Steven en er alles voor over heeft hem voor haar te winnen. En dan is er nog die magere man die hen schaduwt zonder dat ze het weten.

Dit is, na ‘De Magische Sleutel’,  het tweede verhaal over de Driehoektijd. Het verhaal kan onafhankelijk van het eerste worden gelezen maar een aantal elementen zullen voor nieuwe lezers niet direct duidelijk zijn.
In het verhaal speelt het magische en avontuurlijke een grote rol. Maar het gewone, dagelijkse leven op school of thuis zitten erin verweven. Als beide door elkaar lopen, levert dat spannende of grappige momenten op.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van het meisje Imke, waardoor inleving door meisjes groter zal zijn dan voor jongens, zeker als het gaat over gevoelens van verliefdheid en jaloezie.
Het verhaal heeft heel wat vaart en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Gezien het slot van dit verhaal zal er zeker nog een vervolg komen. Het verhaal is nog niet ten einde.
Ontspannende lectuur voor onbezorgd leesplezier.

 

Pol Van Damme
september 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 september, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010