· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Dans van de roze dolfijn

 Reeks:

 Dolfijnenkind

 Auteur:

 Patrick Lagrou

 Aantal blz.

 173

 Illustrator:

 (omslag) zoo-foto.de, zoo Duisburg

 ISBN:

 9789044811124

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, roze dolfijnen, indianen, Amazone

 Prijs: €

 18,95

 

 

Marijn trekt met zijn vader naar Brazilië om in de Amazone de roze dolfijn te gaan bestuderen. Al gauw loopt er één en ander fout. Daarnaast krijgt Marijn vreemde boodschappen die verwijzen naar zijn verdwenen vriendin Talitha. Om haar spoor te volgen trekt Marijn in z’n eentje door het regenwoud naar Ecuador. Hij kruist het pad van koppensnellers en ongure figuren…

Dit is al het negende boek over Marijn, het dolfijnenkind. Dit keer komen de mysterieuze roze dolfijnen in beeld. Blijkbaar wil elke auteur een graantje meepikken nu de belangstelling voor deze bijzondere dieren groot is. Het concept voor dit verhaal verschilt niet van de vorige: er zijn brute onverlaten of zogenaamde wetenschappers – de naam niet waardig – die het met het milieu en de dieren niet nauw nemen en schandelijk over de schreef gaan; er zijn de natuurvolkeren die in evenwicht met de natuur leven en uiteraard is er Marijn die zich telkens in nesten werkt maar door zijn openheid, eerlijkheid, onbaatzuchtigheid en zijn moed telkens deze moeilijkheden weet te overwinnen.
In dit verhaal gaat de auteur nog een stapje verder en gaat het verhaal hogere regionen van het bewuste en onderbewuste opzoeken waardoor Marijn in contact komt met zijn vriendinnetje en haar zodoende op het spoor kan komen.
Het verhaal bevat alle klassieke elementen uit vorige delen.
Voor liefhebbers van de serie.

 

Pol Van Damme
september 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 september, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010