· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Morgenrood

 Reeks:

 

 Auteur:

 Stephenie Meyer

 Aantal blz.

 602

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789047510529

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Maria Postema

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Breaking Dawn

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 vampiers

 Prijs: €

 19,99

 

 

Bella heeft gekozen. Ze trouwt met Edward en hij neemt haar mee naar een fantastisch mooi eiland voor hun huwelijksreis. Daar krijgt Bella eindelijk haar lang beloofde liefdesnacht, maar dat is niet zonder gevolgen. Ze keren op slag terug naar huis, waar voor Bella een zware periode aanbreekt. Jacob wordt opgetrommeld en helpt haar zoveel hij kan. En dan gebeurt iets ongelooflijks, iets onwaarschijnlijks, iets wat niemand ooit had verwacht. Zijn Bella en Edward nu nog meer in gevaar?

Dit is het vierde deel van de Twilight saga waarin buitenbeentje Bella verliefd raakt op de vampier Edward. Hun passionele liefde verslaat alle hindernissen, ook al zorgt de bezorgde weerwolf Jacob geregeld voor moeilijke situaties. In dit laatste deel komt alles in een stroomversnelling, wordt de liefde tussen de personages zwaar op de proef gesteld. Het verhaal krijgt in dit deel een onverwachte wending, waardoor het een adembenemende afsluiter van de reeks wordt. Alle bekenden maken hun opwachting en ook nieuwe mede- en tegenstanders duiken op. De spanning stijgt per bladzijde en krijgt een spetterende finale.
Na het lezen van deze reeks denk je bij het woord ‘vampier’ niet meer onmiddellijk aan griezels met scherpe hoektanden, maar krijgt romantiek een nieuwe betekenis. Onmisbare lectuur voor de talrijke fans.

 

Mik Ghys
juli 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:13 augustus, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010