· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Appartemensen (+ cd)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Dimitri Leue, verteld door Britt Van
 Marsenille

 Aantal blz.

 87

 Illustrator:

 Tom Schoonooghe

 ISBN:

 9789020985535

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 appartement, vriendschap, mensen

 Prijs: €

 18,95

 

 

De ondertitel van dit bijzondere boekje luidt: een verhaal met voetnoten in vier verdiepingen.  Bonnie woont in een appartementsgebouw ‘Dahlia’, op de 3e verdieping. De mensen wonen er allemaal samen onder één dak maar kennen elkaar niet en zeggen nauwelijks goedendag. Bonnie wil daarin verandering brengen. Ze wilt graag weten wie er in de andere appartementen wonen. Daarom trekt ze haar stoute schoenen aan en belt één voor één bij hen aan.

Grappig boekje waarbij Bonnie probeert om op een ontwapenende manier de mensen van het appartementsgebouw waar ze woont dichter bij elkaar te brengen. Het verhaal wordt verteld door het ik-personage Bonnie, op de bijhorende cd is dat door Britt Van Marsenille met muziek van Antoon Offeciers. Op haar verkenning- en kennismakingstocht door het appartementsgebouw leert ze de conciërge kennen, een familie uit Irak, een kunstschilder, meneer de Boer, een muzikant,... Aan deze laatste vraagt Bonnie om een koorstuk te maken zodat ze met alle bewoners van het flatgebouw samen een koor kunnen vormen.
Een origineel, leuk boekje in een handig formaat waarbij de soms paginagrote kleurrijke potloodtekeningen van Tom Schoonooghe zorgen voor extra kijkplezier en een extra dimensie geven aan het verhaal. De ondertitel verklapte het al: er zijn veel voetnoten bij de tekst die niet alleen de wat moeilijkere woorden verduidelijken maar een speels tintje geven aan het hele verhaal.

 

Hilde Umans
juni 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 augustus, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010