· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Gebeten

 Reeks:

 

 Auteur:

 Ronald Verheyen, Philippe Truyts

 Aantal blz.

 96

 Illustrator:

 (omslag) Artrouvé

 ISBN:

 9789079552238

 Uitgever:

 Kramat

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 ontsnapping, slang, zoektocht, zoo

 Prijs: €

 12,50

 

 

Bij een dubieuze transactie met dierensmokkel loopt er iets grondig fout. De gevolgen zijn dramatisch. Er vallen doden, de politie wordt zenuwachtig en een vreemde sekte werpt zich op de zaak. En dat tijdens een hittegolf waardoor de temperaturen nog meer oplopen. Voor Sam, die een vakantiejob heeft in de dierentuin, zijn het spannende tijden.

Dit verhaal speelt zich af in en rond het Rivierenhof bij Antwerpen. De locatie zal voor omwonenden heel bekend overkomen. Dat is dan jammer genoeg ook alles. Voor de rest is het een verhaaltje met weinig om het lijf, waarin een aantal ongeloofwaardige dingen gebeuren die het geheel geen goed doen. In cursief gedrukte stukjes tekst wordt in de huid van de slang zelf gekropen door de alwetende auteur.
Het begint nochtans vrij vlot en de lezer is even geboeid. Tot de auteurs het nodig achten om de politie nogal ‘in hun hemd te zetten’ en incompetent te laten overkomen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er een sekteleider opgevoerd die nog minder geloofwaardig overkomt. Ook de houding en acties van Sam kunnen het verhaal niet redden. Jammer.
Een verhaal om eens op een ‘blauwe maandag’ te lezen.

 

Pol Van Damme
april 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 mei, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010