· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wat een kou, Vos en Haas!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sylvia Vanden Heede

 Aantal blz.

 14

 Illustrator:

 Thé Tjong-Khing

 ISBN:

 9789020984101

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 vriendschap, dieren, winter, sneeuwpop

 Prijs: €

 12,95

 

 

In dit zesde 'Vos en Haas'-kartonboek is het winter. Als Vos en Haas opstaan sneeuwt het dikke vlokken. Zij haasten zich naar buiten en maken ieder een sneeuwpop. Vos maakt Haas en Haas maakt Vos. Uil wil niet meespelen. Die blijft liever lekker warm binnen met een kopje hete thee bij de haard.

De verschillende 'Vos en Haas'-boeken blijven maar aangroeien, tot plezier van vele kinderen. En telkens slaagt Vanden Heede er in om je te verrassen.
De personages zijn ondertussen gekend door jong en oud. Elk verhaal is een prettig weerzien met de twee vrienden (en hun buur, Uil).
De tekst is eenvoudig. Soepel voor te lezen en makkelijk zelf te lezen voor beginnende lezers. Herkenbaarheid en humor zijn 2 troeven die rijkelijk aan bod komen.
De prenten van Tjong-Khing maken het boek tot een feest. In dit grote formaat komen zij best tot hun recht. Hij illustreert, vult aan en tekent vele details die prettig om te ontdekken zijn. Zijn zacht kleurenpalet versterkt de sfeer die je opzuigt en waarin je zelf zou willen vertoeven.

 

Eric Vanthillo
april 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 januari, 1980
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010