· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Vrije val

 Reeks:

 Tunnels, deel 3

 Auteur:

 Roderick Gordon, Brian Williams

 Aantal blz.

 605

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789044325805

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Valérie Janssen

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Free Fall

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, andere werelden, zoektocht

 Prijs: €

 16,95

 

 

In dit derde deel van de reeks ‘Tunnels’ trekt Will Burrows nog steeds dieper de aarde in op zoek naar zijn vader. Will en zijn vrienden blijken de val in een schijnbaar bodemloze put overleefd te hebben en ontmoeten een nieuwe ondergrondse bewoner, Martha. Die leeft sinds de dood van haar zoon erg eenzaam in die ondergrondse wereld en zou liefst Will en zijn vrienden bij zich houden. Toch kunnen ze haar overtuigen om hen te helpen om verder te trekken. Maar wie en wat ze dan allemaal ontmoeten, hadden ze nooit kunnen dromen.

Deze wondere ondergrondse wereld laat je telkens opnieuw versteld staan. Hij zit vol verrassingen, soms vervelende, soms aangename. Oude vijanden duiken weer op, maar oude vrienden (en familie) worden herenigd. Deze keer speelt er zich ook aan de oppervlakte heel wat af, maar nog steeds loert er gevaar. En hoe dieper Will gaat, hoe hardnekkiger hij achtervolgd wordt.
De auteurs van deze verhalen slagen erin om een geloofwaardige ondergrondse wereld te creëren, een wereld die je niet voor mogelijk houdt maar die zo levensecht overkomt dat je helemaal ondergedompeld wordt in dit fantasierijke verhaal. Geregeld wordt er gewisseld van invalshoek, zodat de lezer alle gebeurtenissen gelijktijdig kan volgen. Bovengronds, ondergronds in de kolonie, of dieper en dieper de aarde in, door van de ene locatie naar de andere te springen blijf je volledig op de hoogte van alle plannen van de betrokkenen. Dat verhoogt de spanning, en zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel verder leest. Deze actieverhalen nemen je mee naar een onbekende wereld die toch vlakbij is: onder je eigen voeten. Samen met het eerste deel ‘Tunnels’ en het tweede ‘Dieper’ is dit deel een aanrader van formaat. En er moet nog meer komen, want de achtervolging is nog niet afgelopen…

 

Mik Ghys
april 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 januari, 1980
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010