· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Vijf gezichten van de maan (+ cd)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Wigbert

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Sabien Clement

 ISBN:

 9789020985566

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 maan, verlangen, muziek,

 Prijs: €

 16,95

 

 

Eind 2009 toerde singer/songwriter Wigbert rond in Vlaanderen met de intieme voorstelling 'Vijf gezichten van de maan'. Illustraties van Sabien Clement ondersteunden de zacht swingende liedjes en werden hierbij geprojecteerd.
De liedjesteksten en bijbehorende  illustraties vind je terug in dit boekje, terwijl je op de cd de liedjes kan beluisteren.
Het geheel bestaat uit 13 songs, in een ritme van telkens 1 instrumentaal nummer, gevolgd door 2 gezongen nummers. Nieuwe bewerkingen van bekende hits als 'Klant is koning', 'Ebbenhout blues' en 'Daar is het', maar even goed onbekender werk.

Na een eerste kennismaking met dit charmerend boekje (vooral door de kunstzinnige illustraties van Clement), kan ik me niet van de teleurstelling ontdoen dat het hier niet meer lijkt dan een luxueuze uitgave van de cd. Tegelijkertijd is het ook erg moeilijk om hierbij een leeftijd te bepalen.  Een betere doelpubliekbepaling lijkt mij 'voor de fans van Wigbert'.

De teksten van Wigbert zijn dromerig, licht poëtisch en erg verscheiden.
De illustraties van Clement kloppen hier perfect bij. Zij zijn al even dromerig en fijngevoelig. In haar combinatie van verschillende technieken en met haar zachte kleurenspel weet zij telkens pakkende beelden weer te geven die je meevoeren in een surrealistische wereld.

 

Eric Vanthillo
mei 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 januari, 1980
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010