· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Meneer Kandinsky was een schilder

 Reeks:

 

 Auteur:

 Daan Remmerts de Vries

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Daan Remmerts de Vries

 ISBN:

 9789025856243

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 abstracte schilderkunst, kunsteducatie,

 Kandinsky

 Prijs: €

 13,95

 

 

Meneer Kandinsky was een schilder. Op een dag ontsnapte er uit een schilderij waar hij mee bezig was een huppelend blauw paardje.
Zo begint dit kleurrijke levensverhaal over de Russische schilder Kandinsky en zijn werk en hoe zijn ideeën ontstonden en vorm kregen. Je ziet en leest hoe de schilder evolueert naar het weergeven van geluiden en gedachten zoals het oog het niet kan zien.
Eerst brengt het paardje hem in de war. Maar stilaan geeft hij zich over aan de gedachten en nieuwe ideeën en voelt hij zich vrijer in zijn schilderkunst. Terwijl de buitenwereld dit niet altijd in dank aanvaardt.

Daan Remmerts de Vries maakte dit prentenboek bij de tentoonstelling van Wassily Kandinsky en andere kunstenaars uit de stroming 'Der Blaue Reiter' in het Gemeentemuseum Den Haag.
De tekst leest vlot en laat voldoende ruimte voor eigen gedachten. Hij beschrijft en maakt Kandinsky tot een man van vlees en bloed.
De prenten zijn een geslaagde versmelting van schilderijen van Kandinsky, waaraan de illustrator eigen vormen en personages toevoegt. Zo vertelt en tekent hij een eigen verhaal waarin fantasie en realiteit hand in hand gaan.
Kortom, geslaagde kunsteducatie voor groot en klein.

 

Eric Vanthillo
april 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 januari, 1980
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010