· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Feest in de boom

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gilles Eduar

 Aantal blz.

 12 (karton)

 Illustrator:

 Gilles Eduar

 ISBN:

 9789020988062

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Frans

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 L'arbre

 AVI:

 

 Thema’s:

 dieren, boom, seizoenen, flapjes

 Prijs: €

 9,95

 

 

Gilles Eduar, specialist in eenvoudige prentenboeken waarin telkens heel wat interactief te ontdekken valt, tekende hier een bonte dierenbende bij elkaar op en rond een statige boom.
Zonder tekst en met heel wat flapjes laat hij je zelf ontdekken wat er allemaal gebeurt. En dat is heel wat!
Voor wie breit uil al die mutsen? Wat voor een leuk pak krijgen de pinguïns en wat doen ze ermee? Hoe beschermen de slangen zich tegen de kou? Of tegen de felle zon? Wat doen de kikkers als het koud wordt? Waar loopt die ene panter naartoe? En nog veel meer!
Je ontdekt alles telkens je een flapje optilt en zo creëer je je eigen verhalen over de verschillende prenten heen. En niet alleen achter de flapjes valt er veel te ontdekken, ook tussen de flapjes in zijn de dieren voortdurend in beweging.
Kortom, een interactief boek dat je niet in 1 keer uit'leest'. Je keert er telkens naar terug en ontdekt telkens weer nieuwe verhaallijntjes.
De prenten zijn kleurrijk. De ganse prent (telkens verspreid over 2 grote pagina's) baadt in een tint die refereert naar het betreffende seizoen (lente, zomer, herfst en winter). En op het einde is er een groot winters feest in en rond de boom.
De dieren zijn naïef en expressief afgebeeld. Zij zijn kinderlijk eenvoudig en spreken daarom zeker het jonge doelpubliek aan.

 

Eric Vanthillo
mei 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 mei, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010