· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het geheim van het zwarte potlood

 Reeks:

 Geheim

 Auteur:

 Wieke van Oordt

 Aantal blz.

 82

 Illustrator:

 Saskia Halfmouw

 ISBN:

 9789025856199

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 7

 Thema’s:

 tekenen, talent, magie

 Prijs: €

 12,95

 

 

Jay is dol op tekenen. Wanneer hij op een dag een mooie muis tekent met een potlood dat hij gevonden heeft tussen de oude spullen van zijn vader, wordt die muis levend. Jay gelooft zijn ogen niet, maar doet een nieuwe test. Het lukt weer, wat hem een ongelooflijk fijn gevoel bezorgt. Maar net op dat moment verbieden zijn ouders hem om nog te tekenen. Zijn schoolresultaten zijn slecht omdat hij zoveel zit te tekenen. Stiekem tekent hij nog enkele dieren, maar het potlood wordt steeds kleiner. Hoe lang kan hij zijn geheim nog verborgen houden?

Jay heeft een prachtig geheim: dieren levend kunnen tekenen. Dat bezorgt hem heel wat problemen. Zal hij voor zichzelf tekenen, of voor zijn vriendinnetje? Of voor de pestkop Erik, die alles dreigt te verraden?
Dit is een vlot verhaal vol herkenbare gevoelens, je zou zeker met dezelfde vragen worstelen als je in zo’n situatie terecht kwam. Ondanks het magische element komt het verhaal heel geloofwaardig over. Je zou het zelf willen beleven, zo’n wonder. De tekst is vlot en aangenaam, prima leesvoer dus voor een boeiend tussendoortje.

 

Mik Ghys
april 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 mei, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010