· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De heks van de bibliotheek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Christien Boomsma

 Aantal blz.

 188

 Illustrator:

 (omslag) Mario van Brakel

 ISBN:

 9789051161366

 Uitgever:

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 201

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 avontuur, magie, andere wereld

 Prijs: €

 13,95

 

 

In het kleine dorpje waar de elfjarige Filou woont, gebeurt niets bijzonders. En nu haar beste vriendin is verhuisd, heeft ze helemaal de pest in. Maar dan raakt ze opgesloten in de bibliotheek. Ze ontdekt dat er op zolder een vreemde oude vrouw woont. Filou wil de oude vrouw helpen, maar met de pinnige bibliothecaresse is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Filou belandt in een magische wereld. Dan blijkt alles toch niet zo te zijn zoals het zou moeten zijn en Filou moet alles op alles zetten om niet alleen zichzelf, maar deze hele magische wereld te redden.

Dit is een heerlijk verhaal om te lezen. De lezer vat onmiddellijk sympathie op voor de ondernemende Filou. De magische wereld die wordt beschreven komt heel geloofwaardig over en het doel van Filou’s onderneming is bijzonder lovenswaardig. Door haar eerlijkheid en rechtvaardigheidsgevoel kan ze uiteindelijk haar doel bereiken.
Filou zelf komt levensecht over en haar beslommeringen omtrent haar vriendin zijn heel herkenbaar.
De magische wereld waar Filou belandt, lijkt gedeeltelijk op een paradijs, maar blijkt heel erg in gevaar. In eerste instantie maakt Filou er de ene grote fout na de andere, wat haar zelfs gevangenisstraf oplevert. Als ze eenmaal weet hoe de vork in de steel zit, zet ze zich volledig in om deze bijzondere wereld te redden.
Een echte aanrader, die de lezer in één ruk uitleest!


Pol Van Damme
april 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 mei, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010