· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Furie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Chris Wooding

 Aantal blz.

 383

 Illustrator:

 Dan Chernett

 ISBN:

 9789089681775

 Uitgever:

 Mynx

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Henny van Gulik

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Malice

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 strip, avontuur, fantasie, andere wereld

 Prijs: €

 18,95

 

 

‘Furie’ is een mysterieus stripverhaal over een gevaarlijke wereld vol monsterlijke wezens, waarin de personages zelden kunnen ontsnappen als ze achtervolgd of bedreigd worden. Er gaan geruchten dat die personages echte kinderen zijn, die verdwenen zijn omdat ze de formule uitgesproken hebben om Lange Jake te roepen, de belangrijkste persoon in Furie. Wanneer hun vriend Luke verdwijnt, gaan Seth en Kady op zoek naar hem. Kady gelooft er niets van als Seth vertelt over de dreiging van Furie. Maar na een poosje moet ze toegeven dat hij gelijk heeft, er gebeuren te veel eigenaardige zaken. Wanneer Seth de stap zet om naar Furie te gaan, staat Kady er alleen voor. Maar ze laat Seth niet in de steek…

Dit mysterieuze verhaal is een combinatie van strip en verhaal. Soms lees je een hoofdstuk, net als de lezers van Furie, als strip. Maar de tekst tussen de striphoofdstukken blijft bij de hoofdpersonages, wat van de strip ‘Furie’ niet gezegd kan worden. Die toont slechts flarden uit de wereld van Furie, zodat je nooit goed weet hoe iets afloopt voor een bepaald personage. En dat is ook de bedoeling, zo blijft Furie iets mysterieus voor al zijn lezers. Seth is een onderzoeker die actie wil, hij kan niet gelaten wachten op nieuws van zijn verdwenen vriend Luke. Hij wil alles doen om hem te helpen, zelfs naar Furie gaan. Hoe gevaarlijk het daar ook is, hij herleeft er. Thuis voelde hij zich geremd door zijn ouders, maar in Furie voelt hij pas wat leven is. Hij wil dan ook niet terug als de kans zich voordoet, hij wil de wereld verlossen van Lange Jake. Gelukkig krijgt hij hulp, van verschillende kanten zelfs. De spanning is dikwijls om te snijden, angstaanjagend en overweldigend. Furie is geen gezellig uitstapje maar een survivalstrijd. Vriendschap is erg belangrijk, ook al lijkt er in Furie niets lang te overleven. De zoektocht van Seth is spannend en boeiend, net als de belevenissen van Kady die ondertussen ook niet stil zit.
Dit eerste deel biedt een boeiende kennismaking met de wereld van Furie, die tal van mogelijkheden biedt voor een massa avonturenverhalen. Een fascinerend en spannend verhaal, waarin ontsnappen uit de dagelijkse realiteit werkelijkheid wordt.

 

Mik Ghys
maart 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 maart, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010