· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Als de eerste sneeuw valt… (+ DVD)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Michaela Morgan, naar Graham Ralph

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Sue Tong

 ISBN:

 9789051597868

 Uitgever:

 Memphis Belle

 uitgavejaar

 2008 (4e druk)

 Vertaler uit…:

 Engels: Tamara Bos

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 The First Snow of Winter

 AVI:

 

 Thema’s:

 winter, eenden, overwinteren, vriendschap

 Prijs: €

 9,95

 

 

In de herfst staat de familie eend klaar om te vertrekken naar het Zuiden. De kleine eend Sjoerd is een echte speelvogel, daardoor raakt hij zijn familie onderweg kwijt. Hij botst bijna tegen een vliegtuig, valt naar beneden en bezeert zijn vleugel. Gelukkig krijgt hij hulp van Woelie, een woelmuis, die het leuk vindt om voor de kleine eend te zorgen. Maar dan wordt het winter en begint Woelie aan zijn winterslaap. Kan Sjoerd die koude winter op z’n eentje overleven?

Dit verhaal bevat heel wat verschillende emoties: vreugde, verdriet, geluk, angst, kortom: alles wat een kleine eend kan voelen. Kleuters zullen volop genieten van de belevenissen van Sjoerd. Het is een ondeugend eendje dat als het erop aankomt toch moedig kan zijn. Ook de andere personages spreken tot de verbeelding: Woelie de woelmuis die vrolijk door het leven gaat en Sjoerd helpt om zijn koude winter voor te bereiden, Puffy de papegaaiduiker die zijn beste vriendje is en waar hij goed voor zorgt, en de gruwelijke vos die steeds jacht op Sjoerd maakt. Spanning, avontuur en veel pret, dat beleven deze figuren samen. 
Dit boek is gebaseerd op een tekenfilm die heel wat prijzen won. Als extraatje krijgt de lezer deze film cadeau, zodat hij zelf kan zien dat die bekroningen terecht zijn. En na het bekijken van de film, kan je weer nagenieten met het boek.
Een sfeervol winterverhaal.

 

Mik Ghys
februari 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 februari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010