· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Als de duisternis je grijpt

 Reeks:

 Middernachters

 Auteur:

 Scott Westerfeld

 Aantal blz.

 335

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789044320398

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Daphne de Heer

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 Midnighters – Touching Darkness

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 magie, anders zijn, vriendschap, avontuur

 Prijs: €

 14,90

 

 

De vijf middernachters van Bixby hebben net een spannend avontuur beleefd in het middernachtelijk uur waarop zij de enigen zijn die nog kunnen bewegen. De dreiging van de duistere wezens lijkt voorbij, dankzij de kracht van Jessica. Maar nu voelen ze een nieuwe dreiging, en deze keer niet van de duistere wezens. Ze ontdekken al snel dat er gewone mensen zijn die in contact staan met de duisterlingen. Jessica wordt in het oog gehouden en daardoor kunnen ze op onderzoek gaan. Het gevaar dat deze keer op de loer ligt, zou wel eens fataal kunnen zijn voor een van hen. Hoog tijd om daar een stokje voor te steken, of zijn ze al te laat…?

De fantasie over het middernachtelijke uur, waarbij iedereen versteend is behalve de 5 jongeren, wordt hier verder uitgewerkt. Deze keer wordt de dreiging groter, ze beperkt zich niet tot het middernachtelijke uur, maar zet zich verder in de gewone daguren. Dat besef verandert het gedrag van de jongeren. Ze zoeken meer steun bij elkaar, wat Jessica jammer vindt want ze zou ook graag gewone contacten hebben met leeftijdsgenoten. De karakters van de verschillende personages worden nog verder uitgewerkt dan in het eerste deel, je komt ook heel wat te weten over hun voorgeschiedenis, hun jeugd en hun familie. Daardoor kan je nog beter meeleven met de spannende gebeurtenissen. Die spanning wordt langzaam opgebouwd tot hij een spectaculaire ontknoping krijgt.
Een spannend avontuur op de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Net als deel 1, ‘Het heimelijke uur’, een stevig avonturenverhaal met heel wat griezelmomenten.

 

Mik Ghys
januari 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010