· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het verdwenen verhaal

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bies van Ede

 Aantal blz.

 127

 Illustrator:

 (omslag) Teleac

 ISBN:

 9789049923815

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, internet, hacken

 Prijs: €

 14,95

 

 

Na een plotse stroomstoring zijn heel wat Nederlandse computers al hun gegevens kwijt, ook die op hun harde schijf. Bij toeval ontdekt Glenn dat zijn moeder betrokken is bij deze vreemde stroomstoringen. Samen met enkele vrienden gaat hij op onderzoek uit. Ze ontdekken vreemde zaken op een verlaten industrieterrein. Ze merken niet op dat ze zelf in de gaten worden gehouden. En dan is er nog Brams kleine zusje die hen overal wil volgen.

Dit verhaal is gebaseerd op een televisieserie van SchoolTV. Het boek bevat ook foto’s uit de serie en korte interviews met de acteurs.
Het verhaal wil vermoedelijk een en ander duidelijk maken over de mogelijkheden, maar ook gevaren van internetgebruik; over mailen, hacken, gamen, downloaden, programmeren, beveiliging en dergelijke. Daar rond heeft de auteur een verhaaltje geweven om het geheel aan elkaar te lijmen. Erg geloofwaardig komt het allemaal niet over. De kinderen kunnen zomaar een ultra geheim project ontdekken en er zelfs aan meedoen. De kinderen kunnen blijkbaar allemaal doen wat ze willen. Het kleine zusje van Bram loopt zich ook zomaar overal tussen te wringen.
De personages zijn heel rudimentair geschetst. Het hele verhaal is in een  Nederlandse stijl geschreven.
Dit verhaal is net zoals vele televisieseries die een tweede commercieel leven beginnen in boekvorm. Maar ook niet meer dan dat.

 

Pol Van Damme
januari 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010