· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De sterrentuin

 Reeks:

 

 Auteur:

 Luc Cielen

 Aantal blz.

 213

 Illustrator:

 Iris Beeckman

 ISBN:

 9789022323458

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 mythen, sterrenbeelden

 Prijs: €

 18,95

 

 

In de inleiding van dit boek verklaart de auteur waarom sterren namen hebben gekregen en hoe de mensen ervoor zorgden dat ze deze namen konden onthouden. Daarna volgen 20 verhalen uit de Griekse Oudheid die aan bepaalde sterrenbeelden gewijd zijn. Na elk verhaal staat welk sterrenbeeld zijn naam aan dat verhaal te danken heeft. Op de sterrenkaarten kan de lezer de sterrenbeelden terugvinden om op heldere nachten de hemel af te speuren naar de verschillende sterrenbeelden.

Er zijn heel wat boeken met Griekse mythen en legendes. Dit boek gaat uit van een aantal sterrenbeelden waaraan verhalen verbonden zijn. Zo leert de lezer meteen hoe een sterrenbeeld aan zijn naam gekomen is. De uitleg na elk verhaal verduidelijkt waar het sterrenbeeld of ster te vinden is in de hemelsfeer en het kaartje ernaast geeft een visueel beeld van de sterrenhemel.
Het verzorgd uitgegeven boek slaat meerdere vliegen in één klap. Het brengt Griekse verhalen onder de aandacht, het verklaart de namen van sterrenbeelden en laat de lezer opmerkzaam naar de nachtelijke hemel speuren!

 

Pol Van Damme
december 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010