· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De koning nodigt je uit

 Reeks:

 

 Auteur:

 Annemarie van Haeringen

 Aantal blz.

 102

 Illustrator:

 Annemarie van Haeringen

 ISBN:

 9789025855017

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 fabels, vier dierenverhalen

 Prijs: €

 15,95

 

 

Dit boek bevat vier heerlijke dierenverhalen, die eerder apart verschenen.
In “De koning bakt een huis” komen we te weten hoe de schildpad -die eerst Blootpad heette- aan zijn schild komt. De verlegen Blootpad durft zijn huisje niet uit, zelfs niet als de koning hem uitnodigt op zijn verjaardagsfeest. Dat vindt de koning hoogst ongewoon en hij brengt Blootpad een bezoek. Het verhaal “Op hoge poten” legt uit waarom er zoveel reigers in de grote stad wonen. Als ik een reiger was en ik zou moeten vissen in een rivier vol krokodillen, ik zou ook naar de stad trekken.
Hoewel, … “De notenkraker” leert ons de kracht van vriendschap kennen. Een moderne bewerking van de Krekel en de Mier. Al is Eekhoorn erg vergevingsgezind, en kiest hij het bed te delen met Aap, natuurlijk ook uit eigen belang. In “Onder water, boven water” krijgt de spin een koekje van eigen deeg. Wie niet lief is voor de ander mag ook niet verwachten dat die ander lief is voor hem!
Vier prachtig geïllustreerde dierenfabels, elk met een duidelijke moraal, gebundeld tot een fantastisch voorleesfestijn. Een aanrader!

 

Inge Umans
december 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010