· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Marie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jean-Philippe Rieu

 Aantal blz.

 25

 Illustrator:

 Mark Janssen

 ISBN:

 9789044811513

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 elfen, vriendschap

 Prijs: €

 17,95

 

 

In een klaproos aan de rand van het bos woont Marie, een elfje. Ze krijgt geregeld bezoek van haar vriendjes maar ze zou graag een bijzonder vriendje hebben. Een Beste Vriendje. Iemand om samen avonturen te beleven. Wanneer Suzie Bij haar op een dag meeneemt naar de grote wei omdat ze daar iets ongewoons gezien heeft, gaat Marie heel graag mee. Het blijkt een ballon te zijn die, als Marie aan het touw gaat hangen, plots de lucht in gaat. Gelukkig is Suzie in de buurt om haar te redden. Nu heeft ze een echt avontuur beleefd. Zou Suzie dan misschien haar Beste Vriendje kunnen zijn?

Dit kleine elfje heeft veel vriendjes maar wil toch meer. Ze wil een speciale vriendschap, zo’n echte vriend om op avontuur te kunnen gaan. Suzie Bij kent ze al lang, ze had niet verwacht dat die haar Beste Vriendje zou kunnen zijn. Maar na hun avontuur samen, beseft ze dat Suzie belangrijk genoeg is. Ook al heeft ze haar eigenaardigheden, want ze durft al wel eens vergeten waar ze mee bezig was. Dit sprookjesachtige verhaal neemt je mee op een avontuurlijke reis, met zeer herkenbare elementen. Vriendschap staat centraal en maakt alles erg knus. Dat het avontuur van een elfje voor kinderen niet gevaarlijk is, speelt mee om de sfeer van het verhaal te pakken te krijgen. De ballon, door elke kleuter gekend, vormt een gevaar voor het kleine elfje. Het bekende element wordt plots iets mysterieus voor niet-mensen. Een leuk gegeven om met kleuters te werken rond fantasie en werkelijkheid. Met kleurrijke, sfeervolle illustraties die die fantasie nog benadrukken.
Bij het boek hoort ook een DVD, met daarop het hele verhaal ingesproken door de auteur. Hij componeerde er ook muziek bij. De illustraties werden gefilmd en in een zeer rustig tempo samengevoegd terwijl de auteur het verhaal voorleest. Maar geef mij maar een voorlezer die mee in mijn zetel zit in plaats van een TV-kijkende kleuter.

 

Mik Ghys
november 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 december, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009