· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Rikki helpt Sinterklaas

 Reeks:

 Rikki

 Auteur:

 Guido van Genechten

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Guido van Genechten

 ISBN:

 9789044811469

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 Sinterklaas, helpen, ziek

 Prijs: €

 13,95

 

 

Sinterklaas komt bijna. Rikki maakt een mooie tekening en mama helpt hem om een brief te schrijven. De volgende dag gaan ze samen naar de speelgoedwinkel. Daar mogen de konijntjes hun brieven afgeven aan de Sint. Sinterklaas komt echter te laat, zijn paard is ziek. Wanneer Rikki zijn brief aan de Sint geeft, vertelt hij dat hij een manier kent om het paard te genezen. De Sint neemt Rikki onmiddellijk mee naar de stal waar zijn zieke paard ligt. Zal het Rikki lukken om het te genezen?

Het kleine konijn Rikki toont weer dat hij graag andere dieren helpt. Deze keer biedt hij Sinterklaas zijn hulp aan. Hij kent dankzij zijn opa een middeltje om zieke dieren te genezen en probeert dat bij het zieke paard van de Sint. Rikki is heel blij dat hij de Sint kan helpen, hij krijgt immers elk jaar cadeautjes van hem.
De verhalen over Rikki ademen steeds een knusse sfeer uit. Ook hier zorgen de bezorgde Zwarte Pieten en Sinterklaas voor de nodige betrokkenheid. De vriendelijke Rikki staat onmiddellijk klaar om de problemen mee aan te pakken. Een sfeervol Sintverhaal dat kleuters in de juiste decembersfeer brengt.

 

Mik Ghys
november 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 december, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009