· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het moderne Zweden

 Reeks:

 

 Auteur:

 Stephen Keeler

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 (foto’s) Chris Fairclough

 ISBN:

 9789055662425

 Uitgever:

 Corona/Ars Scribendi

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Karin Beneken Kolmer

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The changing face of Sweden

 AVI:

 

 Thema’s:

 landen, Zweden

 Prijs: €

 15,00

 

 

In dit boek wordt het Europese land Zweden nader bekeken, vooral hoe men daar omgaat met de veranderingen die bij de 21e eeuw horen.
Na een blik op het verleden worden landschap en klimaat, de natuurlijke hulpbronnen, het veranderende klimaat, de veranderende bevolking, de veranderingen thuis en op het werk en uiteindelijk de toekomst besproken. Bij elk onderdeel komt een Zweed aan het woord die vertelt over zijn werk en die zijn mening geeft over de huidige levensomstandigheden in Zweden. Tal van foto’s illustreren de informatieve teksten. Af en toe wordt een statistiek toegevoegd om elementen uit de tekst te verklaren.

Achteraan vind je een verklarende woordenlijst, een register en een bladzijde met verdere informatie. Daar vind je ook enkele nuttige adressen.
De tekst is duidelijk en de bladspiegel is overzichtelijk. Zo krijg je, samen met de foto’s, een duidelijk naslagwerk over Zweden en kan je gemakkelijk een en ander opzoeken. Een interessant boek voor een schoolwerk of een spreekbeurt.

 

Mik Ghys
oktober 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 november, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009