· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ziek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gideon Samson

 Aantal blz.

 124

 Illustrator:

 (omslag) Masterfile

 ISBN:

 9789258533270

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 6

 Thema’s:

 ziek zijn, familie

 Prijs: €

 12,95

 

 

Belle is ziek. Ze ligt in bed en voelt zich misselijk. Ze heeft veel tijd om te denken aan dingen van vroeger, toen alles nog normaal was. Als haar moeder bij haar is, doet Belle al eens opstandig. Maar haar moeder is niet boos te krijgen, of toch? En dan is er nog oma, en Jantje die ook ziek is, en Roel, haar vader die er (bijna) nooit is. Belle heeft over alles en iedereen zo haar eigen gedachten.

Dit is een bijzonder gevoelig verhaal over een bijzonder moedig meisje dat heel erg ziek is, maar positief blijft denken en de moed niet laat zakken, hoe moeilijk het ook is.
Het verhaal wordt door Belle zelf verteld, in de ik-vorm. Terwijl ze in haar bed ligt blikt ze terug op vroegere gebeurtenissen uit haar leven. Zodoende leert de lezer de onderlinge relaties in haar familie beter kennen.
De lezer krijgt de indruk dat Belle eigenlijk zelf naast haar bed staat en toekijkt wat er allemaal om haar heen gebeurt. En soms ook verbaasd naar zichzelf kijkt. Ze geeft ongezouten haar mening over de mensen om haar heen.
Hoewel het eigenlijk een weinig hoopvol gegeven is, blijft Belle rotsvast geloven in een goede afloop.
Een bijzonder boek dat een steun kan bieden aan jonge kinderen die ook erg ziek zijn en het misschien niet zo hoopvol zien als Belle. Voor hen mogelijk een houvast en iets om zich aan op te trekken.

 

Pol Van Damme
september 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009