· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wolf

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sophie Swerts Knudsen

 Aantal blz.

 78

 Illustrator:

 (omslag) Studio Clavis

 ISBN:

 9789044810509

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 kanker, indianen, moed,
 doorzettingsvermogen

 Prijs: €

 13,95

 

 

Seppe krijgt te horen dat hij kanker heeft en dringend moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Hij is er erg van in de put en wil niemand zien. Op een dag krijgt hij een boek over indianen. Seppe is hier enorm door geboeid en begint zich met die indianen te vergelijken. Daardoor krijgt hij meer moed en zelfvertrouwen om doorheen die moeilijke periode in het ziekenhuis te komen. Als hij ook vriendschap sluit met een meisje uit de kinderkankerafdeling doet hij er alles aan om tegen zijn ziekte te vechten.

Dit is duidelijk een verhaal met een boodschap voor kinderen die het moeilijk hebben om met hun ziekte om te gaan. Het geeft hen een voorbeeld hoe iemand zich tijdens deze moeilijke periode wapent en kracht en doorzettingsvermogen put uit iets wat hem heel erg boeit. De auteur verwoordt het ook met zoveel woorden in een voorwoord.
Het verhaal is geschreven vanuit het standpunt van Seppe, in de ik-vorm. De lezer leeft dus mee met alles wat Seppe voelt en doet.
Zijn gedragingen en verdriet zijn herkenbaar voor de doelgroep. De taal is eenvoudig en het verhaal is makkelijk te lezen. De stukjes over de leefwijze van de indianen staan telkens cursief gedrukt.
Een klein verhaaltje dat kinderen mogelijk steun biedt om een moeilijke ziekteperiode door te komen.

 

Pol Van Damme
september 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009