· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik en faalangst

 Reeks:

 

 Auteur:

 Nathalie van Kordelaar, Mirjam Zwaan

 Aantal blz.

 63

 Illustrator:

 Hiky Helmantel

 ISBN:

 9789085605539

 Uitgever:

 Niňo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 gevoelens, faalangst

 Prijs: €

 9,90

 

 

Last van faalangst? Dankzij dit boek leer je er beter mee omgaan.
Na een kort verhaal over Saskia die bang is als ze een spreekbeurt moet geven, willen de auteurs je zelf aan het werk zetten. Eerst bekijken ze je sterke kanten, dan hoe jij tegenover faalangst staat. Je lichaam en zijn reacties worden nader bekeken, en ook wat je denkt, voelt en doet. Daarna bekijken ze hoe je dit alles moet aanpakken en dat je moet leren durven. Ze doen dit aan de hand van vragen en opdrachten. Er is veel plaats voorzien in het boek om je antwoorden of tekeningen in te vullen. Ook geven ze heel wat voorbeelden en af en toe iets om over na te denken. Tips en informatie ontbreken ook niet.
Zo kan je als lezer en gebruiker van dit boek stap voor stap jezelf beter leren kennen en allerlei tips krijgen om met je faalangst om te gaan. De auteurs gebruiken een vlotte taal en de voorbeelden zijn zeer herkenbaar. Daarom krijg je als lezer nooit het gevoel dat ze je boven je hoofd iets proberen wijs te maken. Je leert zelf stap voor stap wat je kan veranderen aan jezelf, ook al zal het niet gemakkelijk zijn. Voor de meelezers of begeleiders volgt nog een laatste raad achteraan in het boek.
Een erg waardevolle hulp voor kinderen die worstelen met faalangst. Dankzij dit boek kunnen ze zich terug wat beter in hun vel voelen.

 

Mik Ghys
september 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009