· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Slangenvanger

 Reeks:

 Bibberboeken

 Auteur:

 Bavo Dhooge

 Aantal blz.

 117

 Illustrator:

 (omslag) Marjolein Hund

 ISBN:

 9789059325029

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 mummies, Egyptische vloek, ziel, griezelen

 Prijs: €

 13,50

 

 

Bij een klasbezoek aan het Egyptisch museum prikt Anna zich aan een oud beeldje van een slangenkop. Adam, een klasvriend, geeft haar een doekje dat hij op de grond vindt bij een oude mummie, om de wonde te beschermen. Maar ’s avonds voelt Anna zich vreemd en er lijkt iets in haar buik te kronkelen. Dit wordt de volgende dagen alsmaar erger en hoewel ze bijna niets kan eten komt ze alsmaar bij. Volgens Adam is dat het gevolg van een oude legende. Is ze vervloekt? En wat is Adam met haar van plan?

De aantrekkelijke kaft nodigt uit om te lezen. Helaas kunnen lezers wat verloren lopen met de Ba-ziel en Ka-ziel die voor verwarring zorgen.
Het verhaal is dan ook meer bizar dan griezelig en bevat enkele vreemde plotwendingen die niet helemaal geloofwaardig overkomen; soms hangt het nogal met haken en ogen aan elkaar (om in de stijl te blijven).
Drie personages worden uitgewerkt. Anna en Lena zijn twee tieners die school lopen maar ook graag dingen doen die niet binnen de regels vallen en Adam is een goeie vriend van Anna omdat hij ook graag uit de band springt.
Het verhaal is in een eenvoudige en makkelijk te lezen stijl geschreven. Er staan enkele stukken in een ander lettertype waarin de taal veel ‘stijver’ overkomt en moeilijker te verstaan is.
Leuk tussendoortje voor liefhebbers van mummieverhalen met een vreemd kantje aan.

 

Pol Van Damme
september 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 september, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009