· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Creatief met voorwerpen

 Reeks:

 activiteitsboeken

 Auteur:

 Philippe Brasseur

 Aantal blz.

 91

 Illustrator:

 Philippe Brasseur

 ISBN:

 9789030362838

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 1001 jeux de créativité avec les objets

 AVI:

 

 Thema’s:

 hobby, activiteiten, knutselen

 Prijs: €

 16,50

 

 

Dit is geen gewoon knutselboek, maar eerder een aanzet om je creativiteit en fantasie aan het werk te zetten. Alle voorwerpen die in dit boek aangehaald worden, verliezen hun eigen betekenis maar mogen meedoen in jouw onuitputtelijke fantasie. Je ontdekt waar je voorwerpen nog voor kan gebruiken, hoe je ze tentoon kan stellen, hoe ze een eigen leven gaan leiden, wat ze kunnen vertellen. Voorwerpen worden niet gebruikt om te veranderen in een knutselwerk, maar ze worden genomen zoals ze zijn. Vanuit dat uitgangspunt vertrekt jouw fantasie: wat vertelt een stoel, een pen, een kam? Observeren, betasten, ruiken en voelen, zo maak je kennis met de voorwerpen. Het boek is onderverdeeld in zeven hoofdstukken: ontdekken (voorwerpen wekken verbazing), bekijken (voorwerpen laten zich graag bekijken), waarnemen (voorwerpen spreken zintuigen aan), spreken (voorwerpen aan het woord), verbeelden (voorwerpen zorgen voor creativiteit), vertellen (voorwerpen hebben een geschiedenis) en creëren (voorwerpen zijn kunstenaars). Deze verschillende invalshoeken zorgen voor talrijke boeiende en zeer gevarieerde activiteiten. Achterin het boek vind je richtlijnen voor opvoeders en leerkrachten. Voor elke activiteit wordt de leeftijdsgroep bepaald en in welke schoolvakken het thuishoort.
De bedoeling van dit boek is vooral om kinderen aan te zetten hun zintuigen te gebruiken terwijl ze de wereld rondom hen bekijken. Leren experimenteren en fantaseren. De diversiteit van de activiteiten zorgt ervoor dat ieder kind wel ergens kan in uitblinken. Bij het doorbladeren van dit boek krijg je ongelooflijk veel zin om alles onmiddellijk uit te proberen.
Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt, of gewoon thuis zin heeft om iets creatiefs te doen met wat in huis te vinden is. Het stimuleert je fantasie en leert je met een open blik naar je omgeving kijken.

 

Mik Ghys
juni 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 juni, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009