· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik kan Spetter écht niet vinden!

 Reeks:

 Charlie en Lola

 Auteur:

 Lauren Child

 Aantal blz.

 12

 Illustrator:

 Lauren Child

 ISBN:

 9789047501039

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2008 (2e druk)

 Vertaler uit…:

 Engels

 Leeftijd:

 + 2

 Originele titel:

 Sizzles is completely not here

 AVI:

 

 Thema’s:

 hond, zoeken

 Prijs: €

 8,95

 

 

Lola is dol op Spetter, de hond van Mark. Ze mag op hem passen. Maar dan roept ze Charlie’s hulp in: ze kan Spetter nergens meer vinden! Charlie is Lola’s grote broer. Haar steun en toeverlaat helpt altijd mee haar problemen koelbloedig oplossen. Charlie en Lola zoeken overal. In het huis, de tuin en het park. Nergens vinden ze Spetter. Terug in huis horen ze een piepklein gaapje uit Lola’s bed…

Charlie en Lola gaan niet alleen op zoek naar Spetter. De lezer kan mee zoeken! Op elke bladzijde zijn verschillende flapjes waarachter gekeken kan worden: kastdeurtjes die opengaan, bladzijdes in een boek die kunnen worden omgedraaid, koffertjes die geopend kunnen worden, struiken en bomen, ramen en deuren, … waarachter telkens een andere verrassing schuilt: een zoekgeraakte knuffel achter een kussen, een duizendpoot onder een stoeptegel, een spaarvarken in een kast, een poes achter een raam, een nest vogeltjes in een boom, … en Spetter?
Een aantrekkelijk boek vol frisse prenten in collagestijl, met foto’s en tekeningen. Een leuk concept dat voor uren kijk- en zoekplezier zorgt.

 

Inge Umans
mei 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009