· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Tumorgas

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jo Briels

 Aantal blz.

 112

 Illustrator:

 Nynke Talsma

 ISBN:

 9789059325036

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 detective, avontuur

 Prijs: €

 13,50

 

 

Frank Vervoort, politieagent met speciale opdracht, wordt naar Barcelona gestuurd om een geheime formule terug te stelen van een dievenbende die de formule aan terroristen zouden kunnen verkopen. Al gauw komt hij in de problemen: hij wordt overvallen, zijn dekmantel wordt ontdekt, hij wordt gevolgd… Hoe redt hij zich uit dit wespennest?

De lezer hoeft geen diepgravend verhaal te verwachten met bijzondere personages of wendingen. Het is gewoon een lekker weglezend avonturenverhaal waarbij de lezer niet veel moet nadenken en zich gewoon kan laten meedrijven met het verhaal.
Het personage van Frank is al gekend vanuit een vorig avontuur. Hij is een doortastende geheime agent die zijn mannetje staat tegenover bandieten. Hij is heel correct in zijn handelen en komt op voor de waarheid en eerlijkheid.
De bandieten zijn eerder stereotiep geschetst: de chef dik, sigaren rokend, wantrouwig…; zijn handlanger heeft een somber tronie en deinst niet terug voor moord en doodslag. De personages zijn realistisch beschreven.
Nogal rechttoe, rechtaan, met voorspelbare acties en reacties. Maar wel onderhoudend en makkelijk uit te lezen. Goed voor ontspannend leesplezier.

 

Pol Van Damme
mei 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009