· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wie wint Geronimo? (om op te eten…)

 Reeks:

 Oscar Tortuga

 Auteur:

 Oscar Tortuga

 Aantal blz.

 120

 Illustrator:

 Flavio Ferron e.a.

 ISBN:

 9789054610441

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Sei ciccia per gatti Geronimo Stilton!

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 toernooi, vals spelen, humor

 Prijs: €

 9,95

 

 

Keizer Kattenklauw III heeft een probleem: zijn schatkist is leeg. Gelukkig heeft hij een inval: hij wil een worsteltoernooi organiseren. Alle katten op Katteneiland zijn dol op worstelen dus zal er zeker veel volk komen kijken. Als hoofdprijs belooft hij Geronimo Stilton. Omdat Kattenklauw graag zelf Geronimo zou oppeuzelen, laat hij zich onder een schuilnaam inschrijven om mee te doen aan het toernooi. Hij speelt vals om zijn tegenstanders te kunnen verslaan, maar gaat dat voldoende zijn om Geronimo te kunnen opeten?

De piratenkatten hebben altijd geldproblemen, want hun keizer is te gulzig. Hij eet de hele dag door, liefst nog heel speciale dingen. Oscar Tortuga, die de biografie van de keizer moet schrijven, volgt alles van nabij. Hij heeft dan ook snel door dat er geknoeid wordt tijdens de wedstrijden.
Dit avontuur bevat alle traditionele Stilton-elementen: kleurrijke illustraties, een prettige lay-out en heel veel variatie in de tekstblokken door te variëren met lettergroottes en kleuren. De plattegronden helpen om het verhaal beter te kunnen volgen en zetten je fantasie aan het werk. Als afsluiter kan je een editie van ‘De Krijsende Kater’ lezen, de krant die Oscar Tortuga uitgeeft. Die geeft een mooi sfeerbeeld van wat zich op katteneiland afspeelt.

 

Mik Ghys
april 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009