· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De indrukwekkendste atlas van de hele
 wereld

 Reeks:

 

 Auteur:

 Simon Adams

 Aantal blz.

 61

 Illustrator:

 Lisa Swerling, Ralph Lazar

 ISBN:

 9789020981025

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Evelien De Vlieger

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 The most stupendous atlas of the whole wide world

 AVI:

 

 Thema’s:

 aarde, werelddelen, landen, weetjes

 Prijs: €

 14,95

 

 

Na een inhoudsopgave en een inleiding over het boek, komen de verschillende werelddelen aan bod. Dit gebeurt telkens op een grote uitvouwpagina, waarbij het boek dubbel zo breed wordt. Soms moet de lezer het boek een kwart draaien om de informatie te kunnen lezen. Tussen elk werelddeel dat aan bod komt, staat telkens een dubbele pagina met andere informatie over onze planeet; zoals onze plaats in het heelal, de binnenkant van de aarde, het aardoppervlak, het weer, oceanen en de mensen op de aarde. Een woordenlijst en een index sluiten het boek af.

Dit is geen gewone atlas waarin de lezer een bepaald land, stad, bergketen of rivier gaat opzoeken. Het is meer een groot kijkboek, waarin de lezer/kijker allerlei weetjes voorgeschoteld krijgt over de landen in elk werelddeel. Op de overzichtskaarten worden wel de landen met hun hoofdstad aangeduid (al is dit niet overal even duidelijk), op elke uitvouwpagina krijgt de lezer/kijker een overvloed aan kleine tekstjes, die elk iets over een land of een streek vertellen. Het is een echte zoektocht om alle tekstjes te lezen. Doorheen heel het boek staan er grappige figuurtjes die in alle mogelijke en onmogelijke houdingen de aandacht van de lezer/kijker trekken.
De lezer/kijker is eigenlijk op ontdekkingsreis over de hele wereld, maar hoeft daar zelfs zijn huis niet voor te verlaten.
Grappig, leuk om in te snuisteren en met honderd-en-één weetjes kan dit boek in groot formaat jonge lezers/kijkers uren plezier bezorgen en al spelenderwijs dingen over de werelddelen, landen en de aarde aanreiken.

 

Pol Van Damme
april 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009